Historien om Customwood

Från garaget till SVT


2020 - Pandemin har precis brutit ut och jag, Andreas, började mixtra i min lilla miniverkstad hemma på ca 5kvm. Jag lekte mig fram och skapade mina första underlägg med motivet UTBY. Jag tänkte att "det hade varit kul att ha hemma på bordet i Utby", men mest ville jag nog imponera på min fru :)

När min fru sa "De där kan du säkert sälja till andra i Utby", så testade jag det via en lokal Facebook-grupp. Responsen var enorm, och folk började fråga efter andra motiv än just Utby, och andra storlekar på underläggen. Jag fick snabbt mycket att göra, och jag kände att jag var något på spåren.

På hösten, sa jag upp mig från mitt andra jobb och satsade helt ut på att skapa ett företag som skulle sälja underläggen i hela Sverige, och Customwood föddes!

Då julen stod för dörren så fick jag snabbt mycket att göra, och jag hittade då den fina lokalen jag är i nu, i gamla Pellerins margarinfabrik i Göteborg. 

Jag märkte snabbt att det blev för mycket för mig själv att göra, så jag anställde Ibrahim på vinst och förlust. 

Det kändes extra bra då Ibrahim var ny i Sverige efter att ha flytt från kriget i Syrien. Så han fick första riktiga jobb i Sverige, och jag fick välbehövlig hjälp. Vi kunde öva på svenska och lärde oss av varandras kulturer, och han blev snabbt en del av vår familj. 

2021 - Efter att jag fick hjälp av Ibbe så kunde jag också lägga lite tid på att utveckla nya produkter, och då föddes lamporna. Responsen från kunderna var stark, och utbudet växte efter att kunderna efterfrågade nya modeller, storlekar och färger. 

2022 - Vi växer så det knakar tack vare våra grymma kunder - flera nya lampor skapas och vi springer runt som yra höns för att hänga med. Ytterligare en stjärna anställs, Dmitrij. Jag blir inbjuden till Musikhjälpen på SVT där vi får ihop totalt 50 000kr till deras insamling.

2023 - Vi behöver mer hjälp så den härlige Klas äntrar verkstaden. Jag lanserar Woodworker - det mobila ståbordet. En produkt jag tänkt på i säkert två års tid. Jag märker att jag tycker det är enormt kul att skapa nya saker, och lägger mer och mer krut på det. Ny hemsida fixas, fler kvadratmeter planeras, och nya planer smids :D

/ Andreas